Voor de kinderen....

Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven op Domaine Courbiac.

Natuurlijk is er het schitterende zwembad waar ze heerlijk in kunnen spelen en badderen. Het zwembad is voorzien van een alarm.

Daarnaast biedt het landgoed genoeg mogelijkheden om heerlijk rond te struinen, fruit plukken, helpen in de groentetuin, hutten te bouwen in het bos en te voetballen en spelen in het gras. Wat ook heel leuk is zijn onze dieren. We hebben kippen, katten, hondjes, cavia's en konijnen. Het hok van de konijnen en cavia's is zelfs zo groot dat je er even bij in kunt zitten!

Wie weet kunnen we eens samen broodjes en en pannenkoeken bakken. In de maanden juli en augustus zijn er enkele activiteiten die we voor de kinderen zullen organiserent o.a.; rondwandeling, kampvuur (als het niet te droog is) pannekoeken bakken, spelletjes in het zwembad en verder staat er onder ons afdak een grote tafel met knutselspullen en spelletjes.

Tevens staat er een grote trampoline op terrein en is er een schommel, kleine glijbaan, een voetbaltafel, een skelter en andere buitenspeelgoed aanwezig.

Ook de omgeving van Domaine Courbiac heeft kinderen genoeg te bieden. Wat is er mooier dan eens te kanoën of een kasteel te bezoeken. Lekker zwemmen en spelen bij één van de vele meren die er in de omgeving zijn.

Tir à L'Arc - Boogschieten

In de maanden juli en augustus is het mogelijk om weekelijks deel te nemen aan een recreatieve tir à l'arc les van ca. 1,5 uur. Deze les zal gegeven worden door de tir à l'arc trainer van onze zoon Mark - Manu Asport. Hij zorgt voor alle materiaal en geeft goede uitleg in het engels en/of frans. Kosten zijn € 15,00 per persoon per les (deelname door max. 4 personen). Zeker de moeite waard en leuke prijzen te winnen!

 

 

Speeltoestel Domaine Courbiac

 

Kasteel Bonaguil - Fumel

Het Château de Bonaguil is een Frans kasteel in het grensgebied van Quercy en de Périgord. Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw maar volledig verbouwd op het einde van de 15e en 16e eeuw door Bérenger de Roquefeuil, die alle militaire verbeteringen toevoegde die bestonden op het einde van de middeleeuwen. Daardoor ontstond een parel van militaire architectuur van 7500m². De naam komt van bonne aiguille wat goede naald betekent en refereert naar de defensieve site: een steil, rotsachtig uitsteeksel, perfect om een kasteel op te bouwen.

Voor de echter ridder en prinses een avontuur om te bezoeken!

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.bonaguil.org