-Omgeving-

 

De omgeving van Domaine Courbiac biedt u genoeg mogelijkheden voor het maken van diverse uitstapjes. De dichtsbijzijnde winkels vindt u in Montaigu de Quercy en Tournon d'Agenais, beide op ongeveer 6 kilometer van Domaine Courbiac. 

Wandelen

Domaine Courbiac is een mooie plek om als uitvalsbasis te nemen voor een schitterende wandelvakantie. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van de meest mooie wandeltochten. Wandelkaarten zijn aanwezig in de gite, maar ook op de website van Tourisme-lotetgaronne kunt u ca. 300 wandeltochten thuis al downloaden en bekijken. De omgeving is heuvelachtig, de natuur is schitterend, mooie vergezichten en onderweg veel mooi plekjes om even te stoppen voor een picknick.

Fietsen

Voor de getrainde fietser is dit een schitterende omgeving om te fietsen. Op Domaine Courbiac hebben we een aantal fietsen voor de verhuur; fietsen kunnen gehuurd worden voor € 10,00 per dag of € 50,00 per week. Er zijn 3 mountainbikes voor volwassenen en 1 kindermountainbike.

Zwemmen

Natuurlijk is het heerlijk vertoeven bij het zwembad op onze domaine. Daarnaast kunt u bij verschillende dorpen in de omgeving (bijv. Montaigu de Quercy en Montcuq) bij het Base de Loisir - recreatieplas. In veel gevallen wordt er wel toegang geheven (1,50/2,50 per bezoek).

Tennissen

Courbiac heeft een kleine tennisbaan die voor € 3,50 per uur gehuurd kan worden. Tennisballen en tennisrackets hebben wij beschikbaar.

Restaurants

In de omgeving van Domaine Courbiac zijn diverse goede restaurants te vinden. Een overzicht ligt klaar voor u in de gite.

Marché Gourmandes Dausse

Wat in de maanden juli en augustus zeker aan te bevelen is, zijn de marché goumandes in Dausse (op ca. 12 km van Domaine Courbiac). Op dinsdagavond kunt u hier vanaf 19.00 uur terecht voor een gezellige "eet- markt". In een sfeervolle ambiance kunt u gezamenlijk met allerlei andere gasten aan lange tafels genieten van heerlijke franse gerechten die u vanuit gezellige kraampjes worden aangeboden. Uiteraard zijn er voldoende heerlijke cahors-wijnen van Domaine Lentement verkrijgbaar en voor de kinderen heerlijke biologische appelsap. Voor ca. € 10,00 tot € 15,00 per persoon gaat u weer voldaan na een gezellige avond naar huis.

Historische dorpjes

 • Montaigu de Quercy; schitterende recreatieplas met strandje en genoeg vertier voor jong en oud, diverse kerken, een kasteel en in de zomermaanden leuke evenementen en festivals (http://www.coll82.com/montaigu-de-quercy/)
 • Lauzerte; één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Lauzerte ligt op een heuvel tussen de rivieren Barguelonnette en Lendou en op de weg van Cahors naar Moissac. Het dorp is het hart van de AOCChaselas de Moissac (=rozijn) (sinds 2003) en de productie van de meloenen van Quercy. Daarnaast is de streek bekend om zijn boomgaarden, zonnebloemen, maïs en lavendel.

 • Tournon D'Agenais; http://www.tournondagenais.com/tourisme.html
 •  Puy l'Eveque; schitterend historisch kunstenaarsdorp direkt gelegen aan de Lot. Door het hele dorp hangen allerlei kunstwerken, schitterend om rond te wandelen.
 • Cahors;  de grootste markt in de omgeving is in Cahors (op woensdag en zaterdag) en is zeker een bezoek waard. De markt is in het oude gedeelte van de stad, rond de kathedraal en heeft een groot aanbod aan lokale producten, waaronder ook, in de streek geproduceerde, wijnen en kazen. Cahors biedt een goed aanbod aan winkels, cafés, bars, restaurants, museums, galeries en historische architectuur. 

 

 • Ten oosten van Cahors, hoog boven de Lot Vallei, vindt u Saint Cirq-Lapopie. Dit stadje heeft een wirwar aan straatjes met interessante ambachtswinkels, galeries en restaurants. Terwijl u loopt tussen de mooie half-houten vakwerkhuizen, kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Lot Vallei die aan uw voeten ligt.
 • Voor de "shoppers" onder ons is Villeneuve sur Lot een schitterend stadje om te bezoeken. Naast de grote winkelketens een ontzettend gezellig en bloemrijk centrum met vele kleine winkelstraatjes. Op dinsdagmorgen een sfeervolle markt om te bezoeken. Daarnaast ook veel cafeetjes, restaurantjes en terrasje voor een lekker café au lait of een heerlijke lunch.
 • In Albi staat werelds grootste met bakstenen gebouwde kathedraal - Kathedraal Saint-Cecile.
 • In de schitterende stad Agen kunnen kinderen zich prima vermaken in:  park Walibi (http://www.walibi-aquitaine.fr/)
Diverse waren- en brocante markten

Warenmarkten: 

 • Maandag: Caussade
 • Dinsdag: Puy L’Evêque, Villeneuve sur Lot
 • Woensdag:  Cahors, Luzech
 • Donderdag:  Libos
 • Vrijdag:  Prayssac
 • Zaterdag:  Cahors, Lauzerte, Montaigu de Quercy 
 • Zondag:  Montcuq, Moissac, Castelnau Montratier

Met onze brocante "le Petit Coeur" zullen wij vanaf 1 april tot eind oktober op zaterdag op de markt van Montaigu de Quercy staan en op zondagmorgen op de markt van Montcuq.

Voor een overzicht van de brocante- en rommelmarkten in de omgeving:  http://vide-greniers.org/

Winkelen

In de omgeving van Domaine Courbiac zijn een aantal leuke plaatsen om te winkelen:

Villeneuve sur Lot - Cahors - Fumel (voor de grote supermarché's)

Wandel- en fietstochten

Wandel-fietsroute Courbiac.pdf (555,4 kB)

Zowel voor de getrainde als de recreatieve wandelaar of fietser worden door ons wandel-en fietskaarten/tochten beschikbaar gesteld. 

Kanoën

In de omgeving stromen diverse rivieren waar u schitterende kanotochten kunt maken.

De rivier de Lot ligt op ca. 15-17 km. rijden van Domaine Courbiac - richting Fumel. Bij Puy l'Eveque en Luzech bestaat de mogelijkheid om kano's te huren.