Domaine Courbiac-

 

Hartelijke welkom op de website van Domaine Courbiac, een kleinschalig vakantiedomein in het Zuid-Westen van Frankrijk. Wanneer u op zoek bent naar Rust - Ruimte- Natuur bent u bij ons aan het juiste adres.

Speciale Aanbieding in de maand juli!

Gite La Brise van maandag 4 juli tot zaterdag 16 juli, nu € 1225,00

Gite Les Bellesvues zondag 3 juli tot zaterdag 9 juli, nu  €   800,00

 

Sinds 1 juli 2010 wonen, leven en werken wij - Albert, Karla en Mark Wagenar - op de grens van de Lot-et-Garonne, Lot en Tarn-et-Garonne. In het afgelopen jaar hebben wij ontzettend veel werk verricht om ons terrein, zwembad, gites en camping zo te maken dat wij u als gast naar volle tevredenheid kunnen ontvangen. Wij verhuren twee gites (het franse woord voor vakantiewoning), we hebben een kleine camping à la ferme (max. 6 kampeerplaatsen), verhuur van twee ingerichte tenten en een ingerichte caravan. En daarnaast kunt u ook table d'hotes en ontbijt bij ons gebruiken.

Tot ziens op Domaine Courbiac!

Albert, Karla en Mark Wagenar

 

 
 

Domaine Courbiac is gelegen in Cinq Sols, een gehucht gelegen bij het dorpje Courbiac. Courbiac is ca. 1200 km rijden vanaf Utrecht en ligt in het department Lot-et-Garonne in de regio Aquitaine. Deze regio, gelegen in het zuid-westen van Frankrijk, biedt u een schitterend heuvelachtig landschap, met veel cultuur- en recreatiemogelijkheden. Maar ook veel rust en natuur en uiteraard het schitterende Zuid Franse klimaat. Dankzij het milde klimaat kunt u hier genieten van enorm veel boomgaarden. Dit deel van Frankrijk wordt ook wel de Betuwe van Frankrijk genoemd. O.a. appels, perziken, noten, meloenen en zonnebloemen zijn in deze regio vanaf augustus volop verkrijgbaar. Domaine Courbiac is direct gelegen aan een netwerk van schitterende wandelpaden, dus direkt vanaf ons terrein de natuur in om heerlijk te wandelen!

De rivieren Lot, Garonne, Tarn en de Aveyron doorkruisen deze regio. Langs de rivieren liggen schitterende dorpjes. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor het maken van kanotochten.

Uiteraard doen wij er alles aan om u een schitterende vakantie te bezorgen!  Wij voorzien u graag van zoveel mogelijk informatie over de omgeving, de wandel- en fietsmogelijkheden en begeleiden u op verzoek graag naar een wijngaard of een brocante markt.  

Table d'hotes

(lekker mee-eten met de gastheer en gastvrouw aan tafel)

Als gast van Domaine Courbiac bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van table d'hotes. Op zaterdag-, dinsdag- en donderdagavond kunt u gezellig mee-eten voor € 25,00 per persoon (€ 12,50 voor kinderen tot en met 10 jaar; kinderen tot 4 jaar gratis). De maaltijd bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en koffie/thee en water en wijn.  Bij aankomst vindt u hier meer informatie over in de informatiemap die in de gite klaarligt of u bij aankomst wordt overhandigd. Mocht u op de avond van aankomst gebruik willen maken van table d'hotes, dan verzoeken wij u dit vooraf per mail aan ons door te geven. In overleg is table d'hotes ook mogelijk op een andere avond.

Flora en Fauna

Domaine Courbiac is gelegen te midden van een groot stuk beschermd natuurgebied. Dit begint al op ons terrein, vanwaar u naar een plateau kunt lopen waar de natuur zich nog verder uitstrekt en u een schitterend uitzicht heeft. Vanaf het plateau kunt u oneindige wandeltochten maken tot aan Tournon d' Agenais. In de maand mei vindt u op ons terrein de meest beschermde orchideeen en andere bloemen. In de zomer hoor je de hele dag door de krekels en kikkers en ook s'avonds hoor je de boomkikker. Schitterende vlinders vliegen af en aan naar de vele vlinderstruiken die hier staan. U ziet hier veel roofvogels en bij de twee poelen vlakbij Domaine Courbiac vindt u beverratten, blauwe reigers en aalscholvers. Voor de echte natuurliefhebber zeker een aanrader; natuurgids en verrekijker meenemen!

 

 

 

 

Nederlanders in Zuid-Frankrijk